viernes, 28 de julio de 2017

Are these signs of a dying motherboard? pc building site custom pc builder

Troubleshooting Help:

PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant

Type Item Price
CPU Intel - Core i5-4690 3.5GHz Quad-Core Processor -
Motherboard Gigabyte - GA-H97M-D3H Micro ATX LGA1150 Motherboard -
Memory G.Skill - Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) DDR3-1600 Memory $62.89 @ OutletPC
Memory Crucial - Ballistix Tactical Tracer 8GB (2 x 4GB) DDR3-1600 Memory $85.99 @ Newegg
Storage Crucial - MX100 256GB 2.5" Solid State Drive -
Storage Western Digital - WD Green 2TB 3.5" 5400RPM Internal Hard Drive $89.88 @ OutletPC
Storage Western Digital - Caviar Green 3TB 3.5" 5400RPM Internal Hard Drive $119.99 @ OutletPC
Storage Western Digital - Caviar Green 3TB 3.5" 5400RPM Internal Hard Drive $119.99 @ OutletPC
Video Card Sapphire - Radeon RX 480 8GB NITRO+ Video Card -
Case Zalman - Z11 Plus ATX Mid Tower Case $49.99 @ Newegg
Power Supply FSP Group - 550W 80+ Silver Certified ATX Power Supply -
Optical Drive Asus - BW-12B1ST/BLK/G/AS Blu-Ray/DVD/CD Writer $109.88 @ OutletPC
Operating System Microsoft - Windows 8.1 OEM 64-bit $99.89 @ OutletPC
Wireless Network Adapter TP-Link - TL-WN881ND PCI-Express x1 802.11b/g/n Wi-Fi Adapter $17.95 @ Amazon
Case Fan Cooler Master - SickleFlow (Blue) 69.0 CFM 120mm Fan $5.29 @ SuperBiiz
Case Fan Cooler Master - SickleFlow (Blue) 69.0 CFM 120mm Fan $5.29 @ SuperBiiz
Prices include shipping, taxes, rebates, and discounts
Total $767.03
Generated by PCPartPicker 2017-07-28 11:43 EDT-0400

Im not sure if my motherboard is dying or if this could be a PSU issue

My computer is no longer wanting to display with the GPU installed, it is also being picky as to whether it displays when plugged into the mobo, this happened without any new hardware being installed or any software changes (as far as i know). When i turn the power on the computer seemingly boots up (fans spin up and stay spinning). I also have a memory card reader installed which after a few days of being ok is now randomly connecting and disconnecting.

There was a power cut to the area a couple of days before i had this issue but the PC booted up fine after that so im not sure if that may have damaged anything.

I have tried: Giving the inside of the case a clean (had some dust but nothing terrible) Reseating the GPU with minimum other peripherals plugged in Checking on multiple monitors using HDMI and/or DP

PC is approx 3yrs old (apart from GPU which was installed about a year ago) Nothing in system has been overclocked or had any special changes made.

submitted by /u/andytheape
[link] [comments]

from /r/buildapc - Planning on building a computer but need some advice? This is the place to ask! https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/6q4qhd/are_these_signs_of_a_dying_motherboard/
via IFTTT
build your own computer

No hay comentarios.:

Publicar un comentario